NIEUWS

Klimboomkermis
We hebben een super afsluiting..
Lees meer>

Agenda Anet
Agenda Anet deze week.  ..
Lees meer>

Nieuwsarchief>

NIEUWS

KLIMBOOMKERMIS

We hebben een super afsluiting van het schooljaar en een mooi afscheid van groep 8 gehad. Klik hier voor de foto's.

AGENDA ANET

Agenda Anet deze week.  

GROEP 7 EN 8 OP BEZOEK IN DE TWEEDE KAMER

Woensdag 14 juni zijn de leerlingen van groep 7 en 8 op bezoek geweest bij de Tweede Kamer in Den Haag. Klik hier voor de foto's.

AVOND VIERDAAGSE

Super trots op al onze leerlingen en hun begeleiding die van de avond 4-daagse Venray wederom één groot feest hebben gemaakt! We zijn dit jaar in de prijzen gevallen! Groep 5 behaalde op de 10 km de 2e prijs en groep 8 op de 15 km de 3e prijs! Super gedaan allemaal! Iedereen ontzettend bedankt...op naar volgend jaar! Klik hier voor de foto's.

BRIDGETOERNOOI

Vrijdag 9 juni heeft de Klimboom weer meegedaan aan een bridgetoernooi. 12 leerlingen hebben hun best gedaan om de winst te behalen! Bij de Pupillen was de eerste plaats voor Maxim en Khao, bij de mini's hadden Laura en Evie een gedeelde 6de plaats. Goed gedaan allemaal!!! Klik hier voor de foto's.

SCHOOLREIS TOVERLAND

Donderdag 1 juni hebben de kinderen genoten van hun schoolreis naar Toverland. Het was een fijne dag met fantastisch weer! We willen alle ouders die mee zijn gegaan als begeleiding bedanken! Klik hier voor de foto's. De foto's van het schoolreisje van groep 1-2 kunt u vinden onder het kopje groepen - groep 1-2. 

NK BRIDGE

Bridge Nederlandse KampioenschappenZondag 21 mei hebben Laura, Evie, Giny, Sjors en Dante meegedaan aan het NK minibridge toernooi. Sjors en Dante hebben een mooie 4e plaats behaald. Giny een mooie 14e plaats en Laura en Evie de 24e plaats. Allemaal van harte proficiat met jullie prestatie!  

KONINGSSPELEN

Vandaag waren de kinderen druk aan het sporten i.v.m. de Koningsspelen. Na een goede warming-up is er fanatiek meegedaan door iederee. Het was een leuke ochtend! Klik hier voor de foto's. filmpje van de warming up: https://youtu.be/yvE_fcZgOAo 

BRADERIE

De jaarlijkse braderie zit er weer op. Leuk om zoveel kinderen uit alle groepen met hun ouders te mogen begroeten.  En een groot compliment voor de kinderen van groep 8. Zij hebben het mooie bedrag van €806,24 bij elkaar gehaald. Hiervan is de helft voor de Roparun. Goed gedaan allemaal! Er zijn mooie prijzen gewonnen in de loterij en er is lekker gegeten en gedronken. Bedankt groep

KLIMBOOM WINT HET KINDERDICTEE!

Imad uit groep 8 heeft vanmiddag het Venrays kinderdictee gewonnen. Heel knap gedaan Imad! Ook Jasper, Britt en Sarah hebben heel goed hun best gedaan. Dikke pluim voor jullie allemaal! Een mooi artikel van Omroep Venray: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/03/30/imad-chaouki-wint-venrays-kinderdictee-2017  

IRON KIDS

Beste kinderen en ouders,Veel kinderen van jullie school hebben de afgelopen weken deelgenomen aan de Ironkidsclinics, en met succes! Iedereen heeft ontzettend goed zijn/haar best gedaan, en kwam glimlachend over de finish! Als kers op de taart nodig ik alle kinderen uit om zondag 2 april mee te doen aan een echte Ironkids wedstrijd, namelijk de Zwemloop te Venray. Deze wordt gehouden bij zwembad

GROTE REKENDAG

Thema Grote Rekendag: meten, bewegen en construeren.Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! Het aantal deelnemende scholen groeit ieder jaar &ndas

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP BRIDGEN

Zondag 18 maart hebben we gebridged in Utrecht, tijdens het scholen toernooi. We zijn helaas niet in de prijzen gevallen, maar we hebben wel een hele leuke dag gehad met een lekkere lunch! Klik hier voor de foto's. 

DAG VAN DE LEERPLICHT

Donderdag 16 maart kwam wethouder Martijn van der Putten op bezoek op zijn oude school, de Klimboom. Het was een mooi "feestje"! Het leerling panel heeft een paar leuke stellingen met de wethouder besproken. Groep 7 heeft verschillende goede tops laten zien en groep 8 speelde kahoot met de wethouder. Het was een erg leuke ochtend! Klik hier voor de foto's.  

DE KLIMBOOM WINT HET KINDERDEBAT!

Maud, Karsten, Imad, Sarah en Maxim: wij zijn trots op jullie, goed gedaan!!! Nieuwsbericht van Omroep Venray: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/03/10/basisschool-de-klimboom-wint-kinderdebat Nieuwsbericht van Peel & Maas: http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/nieuws/67833/de-klimboom-wint-kinderdebat?redir Klik hier voor alle foto's.   

1STE PRIJS KIENDEROPTOCHT VENRAY

Zondag 26 februari was de Kinderoptocht in Venray. Wij deden hier als Klimhazen natuurlijk ook aan mee. Na een gezellige en geslaagde kinderoptocht...de 1e prijs bij de categorie basisscholen!!! Super goed gedaan, proficiat! Klik hier voor de foto's.   

CARNAVALSBAL KLIMHAZEN

Vrijdag 24 februari was het supergezellige carnavalsbal op De Klimboom en natuurlijk de optocht met de andere scholen door de wijk. Hiervan hebben Peel&Maas TV en Venray Landweert beiden een leuk nieuwsitem/filmpje gemaakt. Om deze te bekijken klik hier: https://youtu.be/AxkmvqOgwnI / https://youtu.be/z5UQgvlwwRw Nog een filmpje van de optocht: https://youtu.be/R0biI3VSl4g Klik hier voor

VENRAYSE VOORLEESWEDSTRIJD

Vrijdagmiddag 17 februari heeft Jesse uit groep 8 namens De Klimboom meegedaan aan de Venrayse voorleeswedstrijd. Goed gedaan Jesse! 

WETHOUDER LUCIEN PETERS OP BEZOEK

Donderdag 2 februari was de wethouder op bezoek in groep 4b! Hij kwam naar ons schoolthema kijken: "Hoe gezond ben jij?" Klik hier voor de foto's.  

STERRENTHEATER

Sterrentheater! Hoe gezond ben jij? Hierbij een impressie van enkele optredens! Wat een STERREN! Klik hier voor het filmpje: https://youtu.be/AIznZsYk7Vw Klik hier voor de foto's.

DANSEN MET JORIANNE

Disndag 31 januari had groep 3 een workshop dans van jorianne Jansen. We dansten op surfing USA en loveboat  baby. We sloten af met een bijzondere stopdans. Enkele meiden van groep 7 deden ook mee. De kinderen vonden het superleuk!  

VLAKWATERCROSS

Zaterdag 28 januari hebben een aantal leerlingen aan de Peel en Maas TV scholierenloop bij de 41e Vlakwatercross deelgenomen. Ze hebben allemaal mooie resultaten behaald. Top gedaan!Bij de meisjes groep 7 en 8 heeft Emilia Reinert een 2e plaats en Laura Beurskens een 3e plaats behaald. Bij de estafette groep 7 en 8 hebben Emilia Reinert, Willem Klomp, Maud Arts en Laura Beurskens een 3e plaats beh

DE PRINS EN PRINSES ZIJN BEKEND!!!

Het was natuurlijk reuze spannend wie er dit jaar de prins en prinses van de Klimhazen zou worden. Prins Lars en Prinses Isabelle, van harte gefeliciteerd! Klik hier voor de foto's. Natuurlijk hebben we ook een paar leuke filmpjes gemaakt: https://youtu.be/4emSBpd55M / https://youtu.be/UT1dEGv3HZw / https://youtu.be/p6AfNg8FGpM / https://youtu.be/t9r-rGtcels /&n

CARNAVAL VOORSTELLEN PRINS EN PRINSES

Woensdag 18 januari stelden de prinsen en prinsessen van groep 7 zich voor aan alle kinderen. Hierna mogen alle kinderen stemmen wie de prins en prinses worden! Spannend! Woensdag 25 januari zullen de prins en prinses bekendgemaakt worden. Klik hier voor de foto's.

WEEK VAN DE SPORT GROEP 8

Mooie prestatie van groep 8 in de week van de sport. Samen hebben zij 116 km gerend.  

KENNISMAKING KINDEREN VAN DE TOVERBAL

Een warm welkom aan de leuke en nieuwe kinderen van de Toverbal! Trots zijn wij dat er zoveel kinderen voor onze school hebben gekozen.  

JOGG GEMEENTE BORD

Het JOGG-gemeentebord heeft een (tijdelijk) nieuw thuis: vorige week woensdag nam basisschool De Klimboom namens alle basisscholen in Venray het bord in ontvangst. Elke twee maanden zet een andere organisatie de spotlights op haar acties om jongeren op gezond gewicht (JOGG) te krijgen en houden. De Klimboom gaat de komende tijd extra aandacht besteden aan gezonde voeding en sport en beweging.

OPENING THEMA:

Opening thema "Hoe gezond ben jij?", dit thema zal de komende weken in de groepen centraal staan. Aan dit thema heeft "JOGG Venray" meegewerkt en "Buurtsportcoaches Venray Beweegt". Daarna hebben we nog een sportieve dans gedanst op het liedje van Kinderen voor Kinderen: "Energie". Klik op de link voor het flmpje wat we gemaakt hebben: https://youtu.be/KVyadECtE_Q Klik hier voor de foto's.  

TECHNIEKOCHTEND GR 1 T/M 8

Vanmorgen was de Techniekochtend voor de kindere van groep 1 tot en met 8. Klik hier voor alle foto's.  

KERSTLUNCH EN KERST-INN

Vrijdag 23 december was er een heerlijke kerstlunch op de locatie onderbouw voor alle leerlingen. Iedereen had iets lekkers gemaakt. We willen iedereen bedanken voor de heerlijke hapjes en de ouders voor hun hulp! Klik hier voor de foto's. 'S avonds was de gezellig Kerst-Inn. De opkomst was erg groot en het was gezellig druk. Ook hier weer de ouders die geholpen hebben : BEDANKT! Zie hier het film

SCHAATSEN

Maandag 19 december hebben groep 4 tot en met 8 geschaatst op de schaatsbaan in het centrum van Venray! Het was superleuk! Klik hier voor de foto's. Hierbij een filmpje van Facebook: https://www.facebook.com/MijnVenray/videos/2183065428584509/ 

STERRENTHEATER

Woensdag 14 december was er weer een Sterrentheater met leuke optredens! Leuk dat er ouders zijn komen kijken! Klik hier voor de foto's .

SINTERKLAAS

Donderdag 1 december heeft Sinterklaas met zijn pieten onze school bezocht. In het begin kwam Sinterklaas alleen aanlopen. Hij was zijn pieten kwijt! Uiteindelijk werden ze met de bus van de bakker afgezet bij Sinterklaas. We gingen met z'n allen naar de aula, waar we Sinterklaas welkom heetten. Hierna gingen alle kinderen naar hun klas. Sinterklaas heeft alle groepen een bezoek gebracht en ook wa

GYMLES GROEP 7

In het kader van de Week van de Mediawijsheid hebben een aantal kinderen van groep 7 zelf een gymles georganiseerd. Ze hebben de les gefilmd en zelf het filmpje gemonteerd! Super goed gedaan! Klik hier voor het filmpje: https://youtu.be/MJmcZOy4zJY 

DE SCHOOL IN SINTERKLAASFEER!

De school ziet er weer gezellig uit en helemaal klaar voor Sinterklaas! Bedankt collega's! Meneer John heeft de mooie open haard gemaakt! En natuurlijk ook de ouders die geholpen hebben, ontzettend bedankt! Klik hier voor de foto's.

INTOCHT SINTERKLAAS

Het is weer bijna zover! Sinterklaas komt weer aan in het land. Zondag 13 november komt hij in Venray. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.sinterklaasinvenray.nl Klik hier voor de kleurplaat. Post van Sinterklaas “Lieve kinderen, Wat heb vorig jaar in Venray genoten,Dat feest is mij niet ontschoten!Nu kom ik graag voor de 128e keer jullie begroeten,Komen julli

NATIONAAL SCHOOLONTBIJT

Vrijdag 11 november was het Nationale Schoolontbijt. Gezonde start! Samen beleven! Samen eten! We hebben lekker gegeten. Klik hier voor alle foto's. 

BOWLINGTOERNOOI

Groep 7-8 heeft de derde prijs gewonnen in het bowlingtoernooi dat werd gehouden op dinsdag 25 oktober. Maandag 31 oktober zijn 2 mensen van het bowlingcentrum de prijs persoonlijk komen uitreiken op De Klimboom.  

LEERLINGPANEL

Het eerste leerlingpanel van dit jaar is weer een feit. Maandagmiddag 17 oktober om 14:00 uur werd er vergaderd in de koffiekamer op de locatie onderbouw. Er was zelfs iemand van de Gemeente Venray aanwezig die vragen stelde aan de kinderen.  

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

Afgelopen vrijdag, 14 oktober, was het zover! De voorleeskampioenen van groep 5 (Jesse van Duuren), 6 (Jolein Vermeulen), 7 (Isabelle Hermsen) en 8 (Jesse Caelen) streden om de titel van de voorleeskampioen van onze school. Nadat ze alle vier plaats hadden genomen op de voorleesstoel en een stukje voorgelezen hadden voor alle kinderen van groep 5 t/m 8, ging de jury, die bestond uit juf Liduï

KINDERBOEKENWEEK OPENING

De Kinderboekenweek van 2016 is gisteren gestart op woensdag 5 oktober 2016. Het thema van deze week wordt Voor altijd jong! Over opa's en oma's. Onze Kinderboekenweek werd feestelijk geopend door onze eigen "opa's en oma's" van De Klimboom. Klik hier voor het filpmje: https://youtu.be/ZoZNOhTOkWk en hier voor de foto's.

SINGELLOOP VENRAY EN UNICEF

Zondag 2 oktober deden een aantal leerlingen van de Klimboom mee aan de singelloop. Lars, Michiel, Jasper, Sam, Patrick, Michał, Sjuulke, Kiki, Michiel Klomp en Willem. Het startsein werd gegeven door Dylan Haegens. Iedereen heeft goed z'n best gedaan. Een aantal kinderen hebben meegelopen voor Unicef en daarbij een totaalbedrag van € 80,- opgehaald! Wat een super opbrengst en wat goed d

LEST WE FORGET

Vrijdag 30 september waren de kinderen van groep 7 en 8 op bezoek geweest bij ' lest we forget'. Samen leren en samen beleven! We mochten zelfs meerijden in een echt oorlogsvoertuig! Klik hier voor de foto's. 

SCHOOLATLETIEK

Schoolatletiekdag! Laura, Isabelle, Lars en Jette in actie! Laura heeft op de 4 onderdelen: verspringen, Vortex werpen, 60 meter sprint en de 400 meter rennen de eerste plaats behaald! Goed gedaan allemaal!  

KEEP IT CLEAN

Vrijdag 16 september hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 meegedaan aan de Keep it Clean dag! Keep it Clean Venray is de jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil in de gemeente. Pakweg 1500 schoolkinderen en een flink aantal volwassenen trekken die dag met prikstokken, knijpers en vuilniszakken weer de wijken in om struiken, stoepen en gazons schoon te maken. Slogan van Keep it Cle

LANCERING STERRENSCHOOL

Maandag 5 september was de "lancering" van onze Sterrenschool! We gaan er samen een mooi schooljaar van maken!Klik hier voor foto's. Zie hier het filmpje van de Peel & Maas: https://www.youtube.com/watch?v=dgE4Vv-D7bs En de link met de advertentie geschreven door de Peekl & Maas: http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/venray/65353/sterrenschool-de-klimboom-van-start 

GROEP 8 NEEMT AFSCHEID VAN DE KLIMBOOM

Om 11.00 uur heeft de Klimboom afscheid genomen groep 8! Er werd een afscheidslied gezongen, er werden high fives uitgedeeld en kreeg iedereen een ijsje. Daarna zijn alle groep 8 leerlingen de Klimboom uitgeklommen en via de rode loper kregen ze het jaarboek van juf Margje, juf Karin en meneer Joost uitgereikt! Heel veel succes op het VO allemaal!!! Klik hier voor de foto's. 

KLIMBOOMKERMIS

De kinderen van groep 1 t/m 7 hebben genoten van de Klimboomkermis!!! Er werden allerlei oud Hollandse spellen gespeeld, gekke foto's met attributen gemaakt en de kinderen konden zich laten schminken. Tussendoor kregen ze ranja en een appel. Het was nen fijne afsluiting van het schooljaar! PLUS Judith & Guido van Dijck bedankt voor de sponsoring en de De Springplank Venray 

AFSCHEID TSO EN BEDANKAVOND

Donderdag 14 juni hebben we afscheid genomen van de TSO moeders. Zij werden in het zonnetje gezet met een speech, een lied, geschreven door juf Josje en een mooi bloemetje! Bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren! Verder was het een samenzijn met de OV, MR en het team. Onder het genot van een hapje en drankje hebben we het jaar gezellig samen afgesloten. Klik hier voor de foto's. 

STREETWISE

Vandaag was het weer zover! Streetwise! Alle groepen hebben weer meegedaan aan het interactieve verkeersprogramma. Ondanks de warmte was het een geslaagde dag! Klik hier voor de foto's. 

Boterbloem 45-47 | 5803 CN Venray | T 0478-516030 | info@deklimboomvenray.nl