NIEUWS

Agenda Anet
Agenda Anet deze week.  ..
Lees meer>

Kinderboekenweek
De 63ste editie van de Kinderb..
Lees meer>

Nieuwsarchief>

SCHOOLACTIVITEITEN

GROTE REKENDAG

Thema Grote Rekendag: meten, bewegen en construeren.Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! Het aantal deelnemende scholen groeit ieder jaar &ndas

DAG VAN DE LEERPLICHT

Donderdag 16 maart kwam wethouder Martijn van der Putten op bezoek op zijn oude school, de Klimboom. Het was een mooi "feestje"! Het leerling panel heeft een paar leuke stellingen met de wethouder besproken. Groep 7 heeft verschillende goede tops laten zien en groep 8 speelde kahoot met de wethouder. Het was een erg leuke ochtend! Klik hier voor de foto's.  

DE KLIMBOOM WINT HET KINDERDEBAT!

Maud, Karsten, Imad, Sarah en Maxim: wij zijn trots op jullie, goed gedaan!!! Nieuwsbericht van Omroep Venray: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/03/10/basisschool-de-klimboom-wint-kinderdebat Nieuwsbericht van Peel & Maas: http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/nieuws/67833/de-klimboom-wint-kinderdebat?redir Klik hier voor alle foto's.   

1STE PRIJS KIENDEROPTOCHT VENRAY

Zondag 26 februari was de Kinderoptocht in Venray. Wij deden hier als Klimhazen natuurlijk ook aan mee. Na een gezellige en geslaagde kinderoptocht...de 1e prijs bij de categorie basisscholen!!! Super goed gedaan, proficiat! Klik hier voor de foto's.   

CARNAVALSBAL KLIMHAZEN

Vrijdag 24 februari was het supergezellige carnavalsbal op De Klimboom en natuurlijk de optocht met de andere scholen door de wijk. Hiervan hebben Peel&Maas TV en Venray Landweert beiden een leuk nieuwsitem/filmpje gemaakt. Om deze te bekijken klik hier: https://youtu.be/AxkmvqOgwnI / https://youtu.be/z5UQgvlwwRw Nog een filmpje van de optocht: https://youtu.be/R0biI3VSl4g Klik hier voor

WETHOUDER LUCIEN PETERS OP BEZOEK

Donderdag 2 februari was de wethouder op bezoek in groep 4b! Hij kwam naar ons schoolthema kijken: "Hoe gezond ben jij?" Klik hier voor de foto's.  

STERRENTHEATER

Sterrentheater! Hoe gezond ben jij? Hierbij een impressie van enkele optredens! Wat een STERREN! Klik hier voor het filmpje: https://youtu.be/AIznZsYk7Vw Klik hier voor de foto's.

DANSEN MET JORIANNE

Disndag 31 januari had groep 3 een workshop dans van jorianne Jansen. We dansten op surfing USA en loveboat  baby. We sloten af met een bijzondere stopdans. Enkele meiden van groep 7 deden ook mee. De kinderen vonden het superleuk!  

VLAKWATERCROSS

Zaterdag 28 januari hebben een aantal leerlingen aan de Peel en Maas TV scholierenloop bij de 41e Vlakwatercross deelgenomen. Ze hebben allemaal mooie resultaten behaald. Top gedaan!Bij de meisjes groep 7 en 8 heeft Emilia Reinert een 2e plaats en Laura Beurskens een 3e plaats behaald. Bij de estafette groep 7 en 8 hebben Emilia Reinert, Willem Klomp, Maud Arts en Laura Beurskens een 3e plaats beh

DE PRINS EN PRINSES ZIJN BEKEND!!!

Het was natuurlijk reuze spannend wie er dit jaar de prins en prinses van de Klimhazen zou worden. Prins Lars en Prinses Isabelle, van harte gefeliciteerd! Klik hier voor de foto's. Natuurlijk hebben we ook een paar leuke filmpjes gemaakt: https://youtu.be/4emSBpd55M / https://youtu.be/UT1dEGv3HZw / https://youtu.be/p6AfNg8FGpM / https://youtu.be/t9r-rGtcels /&n

CARNAVAL VOORSTELLEN PRINS EN PRINSES

Woensdag 18 januari stelden de prinsen en prinsessen van groep 7 zich voor aan alle kinderen. Hierna mogen alle kinderen stemmen wie de prins en prinses worden! Spannend! Woensdag 25 januari zullen de prins en prinses bekendgemaakt worden. Klik hier voor de foto's.

OPENING THEMA:

Opening thema "Hoe gezond ben jij?", dit thema zal de komende weken in de groepen centraal staan. Aan dit thema heeft "JOGG Venray" meegewerkt en "Buurtsportcoaches Venray Beweegt". Daarna hebben we nog een sportieve dans gedanst op het liedje van Kinderen voor Kinderen: "Energie". Klik op de link voor het flmpje wat we gemaakt hebben: https://youtu.be/KVyadECtE_Q Klik hier voor de foto's.  

TECHNIEKOCHTEND GR 1 T/M 8

Vanmorgen was de Techniekochtend voor de kindere van groep 1 tot en met 8. Klik hier voor alle foto's.  

KERSTLUNCH EN KERST-INN

Vrijdag 23 december was er een heerlijke kerstlunch op de locatie onderbouw voor alle leerlingen. Iedereen had iets lekkers gemaakt. We willen iedereen bedanken voor de heerlijke hapjes en de ouders voor hun hulp! Klik hier voor de foto's. 'S avonds was de gezellig Kerst-Inn. De opkomst was erg groot en het was gezellig druk. Ook hier weer de ouders die geholpen hebben : BEDANKT! Zie hier het film

SCHAATSEN

Maandag 19 december hebben groep 4 tot en met 8 geschaatst op de schaatsbaan in het centrum van Venray! Het was superleuk! Klik hier voor de foto's. Hierbij een filmpje van Facebook: https://www.facebook.com/MijnVenray/videos/2183065428584509/ 

STERRENTHEATER

Woensdag 14 december was er weer een Sterrentheater met leuke optredens! Leuk dat er ouders zijn komen kijken! Klik hier voor de foto's .

SINTERKLAAS

Donderdag 1 december heeft Sinterklaas met zijn pieten onze school bezocht. In het begin kwam Sinterklaas alleen aanlopen. Hij was zijn pieten kwijt! Uiteindelijk werden ze met de bus van de bakker afgezet bij Sinterklaas. We gingen met z'n allen naar de aula, waar we Sinterklaas welkom heetten. Hierna gingen alle kinderen naar hun klas. Sinterklaas heeft alle groepen een bezoek gebracht en ook wa

NATIONAAL SCHOOLONTBIJT

Vrijdag 11 november was het Nationale Schoolontbijt. Gezonde start! Samen beleven! Samen eten! We hebben lekker gegeten. Klik hier voor alle foto's. 

BOWLINGTOERNOOI

Groep 7-8 heeft de derde prijs gewonnen in het bowlingtoernooi dat werd gehouden op dinsdag 25 oktober. Maandag 31 oktober zijn 2 mensen van het bowlingcentrum de prijs persoonlijk komen uitreiken op De Klimboom.  

SINGELLOOP VENRAY EN UNICEF

Zondag 2 oktober deden een aantal leerlingen van de Klimboom mee aan de singelloop. Lars, Michiel, Jasper, Sam, Patrick, Michał, Sjuulke, Kiki, Michiel Klomp en Willem. Het startsein werd gegeven door Dylan Haegens. Iedereen heeft goed z'n best gedaan. Een aantal kinderen hebben meegelopen voor Unicef en daarbij een totaalbedrag van € 80,- opgehaald! Wat een super opbrengst en wat goed d

KINDERBOEKENWEEK OPENING

De Kinderboekenweek van 2016 is gisteren gestart op woensdag 5 oktober 2016. Het thema van deze week wordt Voor altijd jong! Over opa's en oma's. Onze Kinderboekenweek werd feestelijk geopend door onze eigen "opa's en oma's" van De Klimboom. Klik hier voor het filpmje: https://youtu.be/ZoZNOhTOkWk en hier voor de foto's.

LEST WE FORGET

Vrijdag 30 september waren de kinderen van groep 7 en 8 op bezoek geweest bij ' lest we forget'. Samen leren en samen beleven! We mochten zelfs meerijden in een echt oorlogsvoertuig! Klik hier voor de foto's. 

SCHOOLATLETIEK

Schoolatletiekdag! Laura, Isabelle, Lars en Jette in actie! Laura heeft op de 4 onderdelen: verspringen, Vortex werpen, 60 meter sprint en de 400 meter rennen de eerste plaats behaald! Goed gedaan allemaal!  

KEEP IT CLEAN

Vrijdag 16 september hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 meegedaan aan de Keep it Clean dag! Keep it Clean Venray is de jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil in de gemeente. Pakweg 1500 schoolkinderen en een flink aantal volwassenen trekken die dag met prikstokken, knijpers en vuilniszakken weer de wijken in om struiken, stoepen en gazons schoon te maken. Slogan van Keep it Cle

LANCERING STERRENSCHOOL

Maandag 5 september was de "lancering" van onze Sterrenschool! We gaan er samen een mooi schooljaar van maken!Klik hier voor foto's. Zie hier het filmpje van de Peel & Maas: https://www.youtube.com/watch?v=dgE4Vv-D7bs En de link met de advertentie geschreven door de Peekl & Maas: http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/venray/65353/sterrenschool-de-klimboom-van-start 

AVOND VIERDAAGSE

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni hebben we met veel kinderen en ouders van de Klimboom gewandeld. Wat een gezellige avondvierdaagse was het dit jaar, met superweer! Iedereen heeft genoten en we zijn ook nog eens in de prijzen gevallen! We zijn tweede  geworden op de 10 km en derde op de 15 km! Goede gedaan allemaal! Klik hier voor alle foto's.  

SCHOOLREIS

Donderdag 26 mei zijn de groepen op schoolreis geweest naar de Speuldries in Deurne of naar het openluchtmuseum in Arnhem. Het was een superleuke dag en we hadden geluk met het fantastische weer. We willen de ouders die deze dag als begeleiding mee zijn gegaan bedanken voor hun hulp! Klik hier voor de foto´s.

SCHOOLVOETBAL

Woensdagmiddag 23 maart vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Venray plaats.Onze leerlingen hebben het supergoed gedaan. Een welverdiende 2de plaats voor de meiden en de 3de plaats voor de jongens. Toppers, wat een teamwork!!! Klik hier voor de foto's. 

Boterbloem 45-47 | 5803 CN Venray | T 0478-516030 | info@deklimboomvenray.nl