Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

We zijn nu al weer enkele weken aan het werk in groep 3. Wat hebben we een gezellige groep zeg! De kinderen zijn gemotiveerd en doen erg hun best. De eerste letters en woorden hebben ze al leren lezen. Ook is het eerste rekenwerkboekje al bijna uit.

Hoe ziet een dag in groep 3 eruit?
Ochtend:

Inloop (lezen met groep 8), kring, speel-werktijd (met instructies op niveau lijn 3), buiten spelen/gym, fruitkring, spelling, speel-werktijd (met instructies op niveau pluspunt). 

Middag:
Lunch, buiten spelen/gym, schrijven, speel-werktijd.

Daarnaast maken we ook tijd vrij voor spelletjes, voorlezen door de juf, samen liedjes zingen en beweegactiviteiten. Kijk maar eens hoe dat eruitziet:

Groepsgeluk
Ook in groep 3 werken we met Groepsgeluk. Tot aan de herfstvakantie werken we aan groepsvorming. De kinderen komen uit 3 verschillende groepen en we gaan er samen één gezellige groep van te maken, waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn!

Natuurlijk hebben we ook gezamenlijke schoolafspraken.
We komen dagelijks de klas binnen en plaatsen ons poppetje dan op de boot. Hiermee maken we zichtbaar hoe we ons voelen. Naar aanleiding daarvan mag en kun je dit delen met de juf of met elkaar. Ook hebben we een vaste maatjesrij. En staat de rode stip bij je naam? Dan ben je die dag het hulpje!  D.m.v. de plaatjes laten we zien wat we die ochtend en middag gaan doen. En als we na de inloop in de kring zitten, benoemen we ook de dag en de datum.


Powered by BasisOnline