Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!
 

Laatste schooljaar op de basisschool
Het laatste jaar op de basisschool! Dat is altijd spannend, maar ook ontzettend leuk. De leerlingen van groep 8 krijgen dit jaar hun definitieve schooladvies, maken de eindtoets, en ondernemen allerlei leuke activiteiten. 

Eindtoets
Ook dit jaar gaan de leerlingen de IEP Eindtoets maken. De afgelopen schooljaren is gebleken dat deze toets heel goed past bij onze manier van werken op school, bij wat de leerlingen duidelijk en fijn vinden, en bij de belevingswereld van de leerlingen.

  • Een uitlegfilmpje over de toets, vindt u hier: https://youtu.be/YxvWbP_52xQ
  • Op school ligt een voorbeeldboekje van de toets. Dit boekje gebruiken we om de kinderen kennis te laten maken met de IEP. 

Musical
De leerlingen van groep 8 mogen kiezen uit verschillende musicals. Via een stemronde wordt de uiteindelijke musical gekozen (door de klas). Vanaf de carnavalsvakantie begint groep 8 met (af en toe) oefenen. Na de eindtoets wordt er meer ruimte ingeroosterd om de musical verder voor te bereiden. Aan het einde van het schooljaar treedt groep 8 op, in de Schouwburg, voor onze school, de ouders en andere belangstellenden. 

GroepsGeluk
Het is erg belangrijk dat de klas echt samen één groep is, en dat iedereen zich veilig en prettig voelt in die klas. Groep 8 is daarom, net als alle andere groepen op onze school, wekelijks bezig met GroepsGeluk. Dit gebeurt op veel verschillende manieren, in verschillende vormen en op verschillende momenten. Zo werken we bijvoorbeeld met de poppetjes, maken we gebruik van de boot, doen we allerlei opdrachten, voeren we gesprekken, doen we oefeningen, et cetera. 


Schooladvies, eindtoets, et cetera
Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over groep 8. Bent u nieuwsgierig geworden, en zijn er dingen die u graag zou willen weten? Neem dan gerust contact met ons op!


 

Powered by BasisOnline